Cerita Muka Buku


credit to : Nadzirah K

Kawan-kawan 1st of all,i know that ur FB is yours.
Kawan-kawan 2nd,i know a few of us will say "eh!FB aku,aku punye suka la,,kau sibuk nape?"
Okeyh,FB kamu,hak kamu.Tapi ape yang kamu post menjadi hak kepada mata-mata yang membaca.
Janganlah post status yang penuh dengan kata-kata makian,sumpahan dan kecarutan yang melampau.
Jangan tunjukkan kebodohan kamu dengan menghantar post-post yang mengaibkan orang lain serta bercakaran sesama manusia di FB.Ape guna semua to?....
if kamu bermusuhan pun fikirlah jalan penyelesaian yang lebih baik dan bukannya keluarkan makian dan penghinaan di FB.
Tipulah if alyn kate alyn ta penah post luahan perasaan kat FB tapi bukan la dengan perkataan 

_B***
_Pu*****
_S***
_GAM****

perlu ke..perlu ke...lagi-lagi kaum hawa yang bukan main comel n cantik lgi..tetapi mengecewakan la bila ayat-ayat mcam to di zahirkan di FB.alyn ingat lagi komen kawan alyn,lelaki tau..dia kate "weyh!pompuan ni lawa kot,tapi tgok sikit dia punye bahasa,mak aii..taleyh wat bini weyh.."....

tengok! macam mane kaum Adam melabel kamu-kamu yang seperti ini..
So,mari sama-sama kita beringat n if bole jadikanlah FB itu ruangan sosial yang memberi faedah.oke :)



Hati merasa..Otak berfikir..Jari menzahirkan :)

1 comment:

Nadzirah K. said...

hehehe :),
gmbar tu pun google je :)