Laut menjadi Hutan


Punye la excited hari ni cuz dpat kelua dgan kawan-kawan..jejalan kat PD a.k.a Port Dickson tooo...#cam ta penah pgy pulak kan..kan...
Tyme matahari mendermakan cahayanya,alyn n kengkawan sibuk dok ukur jalan sampe ke PD..knun na jumpe kawan yg da jdy kastam kat sane..berharap dpat kurangkan cukai..cukai ape? cukai makan la..huhu..kerana Si Awek Kastam mahu belanja kami..makan sampai kenyang okeyh!!
so,bile da reramai ni pale mula la buat plan ..PD kan di kelilingi pantai-pantai yg cantex../eh!cntex ke..?? wel..ade bahagian yg masih cantex terpelihara taow..rugi ta bawak baju..but if bawak pun mmg alyn ta mndy la cuz panas..Ya Allah!..bole itam../okeyh2,alyn mmg da itam so biakan!....

Atin d`driver suggest gy Tanjung Tuan.Alyn pun ekot je la en..dalam kepala da pk da lautan yg cantex,batu besau2 bole tangkap gamba bnyak2...yahhooo!!
Tapi na sampai to punya la jauh ke dalam hutan..tgok kiri,tgok kanan..mencari laut..tpy kawan alyn kata yg ni la Tanjung Tuan ...SILA RUJUK BAWAH..

na masuk ni kene bace Bismillahirrahmanirrahim.. :) 
n sediakan dowet RM1..cukai..cukai pintu!

perjalanan yg sangat mencabar kerana kami di khendaki mendaki bukit berturap.Pakaian ketika kejadian ialah blouse n sepasang wedges ..kaki jgn cite la..bole kejang cuz da bezaman tgalkan zaman jogging pasto ttbe kene jongging witout warming up..sily! sakit kaky...tapi kene teruskan jgk cuz one of my fren na wiwi (buang air kecil) so,kene naik kat uma api baru ade toilet..cepat!! cepat!! na nanges da dia... :)

sampai atas engatkan dapat terus gi uma api,tapi last2 kene daki anak tangga yg sikit sgt to kan ...mcm na gy batu caves pulok kan..haha.....tyme ni pakai kami da di renangi anak-anak ikan emas..lalala
kat dalam area uma api ni ta boleh amek gamba..wel,org yg jge to la ckap..so,dari kteowg sibuk2 ambek gamba to teruz berhenti.takot lol!

ni pandangan dari atas uma api..actually bole jew gi bawah tpi oleh kerana faktor2 ke uzuran masing-masing sampai na tecabut kaki kan..jdy kami cancel turun bawah ke pantai...

Panas,penat,basah dek peloh sume ade tyme to..tpy sangat besh oo cuz dpat tgok kawasan yg cantex2 dari atas bukit..n baru la dapat taow apekah itu TANJUNG TUAN! bukan seperti yg ku sangkakan..laut..tetapi bergunung-ganang pulak..hadoi! orang n9 pun tataow..adeyh!
  
Alyn engat na terjah Broga Hill lol..cantex cgt view daie atas bukit..lalalala...
Naik bukit rendah pun da bising cmne la na naik yg tinggi pulok ni..hahaha..
k c you!


p/s : segala gamba adalah ehsan uncle GOOGLE..cuz gamba sume dalam camera kawan alyn..tapy view dia same je..huhu..



Hati merasa..Otak berfikir..Jari menzahirkan :)

4 comments:

zOeY zAu YaH said...

rajinnya tp scary jek siap x leh amik gamba =.="

N U R A L Y N said...

hehe..sis zoey nhey pown terpaksa la sgt..

sharul izam said...

bestnyer!!x ajak

N U R A L Y N said...

huhu..aq pown kawan aq ajaq sharul..